Kunststof kozijnen

Dit is momenteel een veelgebruikt materiaal, wat in Nederland nog niet de bekendheid geniet die het verdient. Veel mensen geloven nog steeds dat dit een wit kozijn is, dat snel verkleurt en veroudert. Dat is echter al lang niet meer het geval! Dit type kozijn is leverbaar in verschillende profielsoorten en kleuren en is door onafhankelijke instanties uitgeroepen tot meest milieuvriendelijk kozijn, vanwege de lange levensduur, de recyclevoorzieningen en de geringe hoeveelheid energie die nodig is bij productie.
De voordelen van kunststof kozijnen zijn
- erg goede isolatiewaarde (met een 3-kamersysteem en 3-dubbele rubberdichting),
- lange levensduur,
- sterke prijs/prestatieverhouding (goedkoper dan hardhout!),
- het milieuvriendelijkste kozijn (ja, echt!),
- goede inbraakwering (in combinatie met kwaliteitshang- en sluitwerk).

Een investering in een kwalitatief goed kunststof kozijn verzekert u van:
- lange, onderhoudsvrije levensduur van het kozijn (nooit meer schilderen!),
- weinig of geen onderhoud,
- lage energiekosten en goede geluidswering (let wel op 3 rubbers en 3 kamers in het profiel),
- goede inbraakwering (let op RVS sluitnokken) en afschrikkende werking voor het dievengilde,
- een smaakvol kozijn met vele mogelijkheden qua stijl en kleuren,
- stijging van de waarde van uw woning,
- ramen op uw verdieping zemen van binnenuit (zonder ladder!).

Nieuwbouw en renovatie
Kunststof kozijnen zijn erg goed toepasbaar in zowel nieuwbouw als renovatie van bestaande woningen. Door de vele verschillende soorten en kleuren is er voor ieder wat wils en als u bij ons een kozijn met (Renolit) houtnerfstructuur ziet met verdekte afwatering (dus niet meer met die waterkapjes erop), zult u moeite hebben om het van echt (geschilderd) hardhout te kunnen onderscheiden!

Als u bij kunststof kozijnen nog steeds aan de steriele, witte, plastic dingen denkt, dan zou u toch eens een bezoekje aan onze showroom moeten brengen. Wij hebben de moderne, vlakke profielen en de klassiek gevormde blokraamprofielen, elke met de maximale isolatiewaarde. Deze profielen zijn beide verkrijgbaar in een strakke witte kleur of in een nostalgische effen kleur met houtnerfstructuur.

Een goed kozijn?
We mogen spreken over een goed kunststof kozijn indien dit kozijn is gemaakt door vakmensen met modern materieel en van goede grondstoffen. De slagvaste en brandvertragende PVC zorgt voor een gemakkelijk schoon te houden raam met een hoge UV-bestendigheid, waardoor verkleuring tot het verleden behoort. Verder dient het kozijn voor de Nederlandse markt te zijn geproduceerd, dus kies bij voorbaat een kozijn wat in Nederland is gefabriceerd (bij ons is dit de Nederlandse fabriek Profel NV). Als laatste, maar minstens zo belangrijk, zijn de 3 rubberdichtingen en 3 isolatiekamers. Het doel hiervan wordt verderop uitgelegd. Vaak gaat men er automatisch vanuit dat Duitse kozijnen het beste zijn, omdat het kunststof kozijn hier immers is uitgevonden. Ga hier niet automatisch vanuit, maar kijk daarvoor in de plaats onder andere naar:
- of er drie rubberdichtingen aanwezig zijn,
- of er minimaal drie kamers in het profiel aanwezig zijn,
- of er gebruik wordt gemaakt van RVS sluitnokken en geen gegoten exemplaren.
Levertijd
De hoogste kwaliteit wordt tegenwoordig gehaald bij geautomatiseerde productie in een grotere fabriekshal, waardoor ook vaak de keuze uit verschillende profielen en kleuren veel groter is. De iets langere levertijd (ongeveer 6 tot 8 weken) die dit met zich meebrengt weegt hier ruimschoots tegen af. Als u bouwt en u vindt deze levertijd aan de lange kant, denkt u dan maar eens aan de levertijden van de keuken, uw meubels of zelfs uw auto! Het is beter iets eerder met de voorbereidingen te beginnen, dan later een kortere levertijd als doorslaggevend argument te gebruiken bij het kopen van kozijnen.